Dommens dag - Jonathan Freedland

Dommens dag

By Jonathan Freedland

  • Release Date: 2012-06-01
  • Genre: Mysteries & Thrillers

Description

Dommens dag  af Jonathan Freedland

Af forfatteren til bestseller: De retfærdige mænd, Den tredje kvinde, Det sidste testamente og Den udvalgte

Dommens dag er en hæsblæsende spændingsroman, med udgangspunkt i begivenhederne under og efter 2. verdenskrig, Holocaust og de jødiske hævnere. 

En sikkerhedsvagt i FN-bygningen i New York dræber i panik en gammel mand, som politiet fejlagtigt har udpeget som selvmordsterrorist.
 
Den moralsk tvivlsomme advokat Tom Byrne udpeges til at beskytte verdensorganisationen ved at lukke munden på mandens familie og mindske deres krav om kompensation. Tom Byrne kommer i kontakt med den dræbtes smukke og tiltrækkende datter, Rebecca. Det viser sig, at manden var en litauisk Holocaust-overlevende, som efter krigen deltog i en jødisk selvtægtgruppes forsøg på at dræbe nogle af de nazister, som retssystemet lod gå fri. 

Forfulgt af folk, som er villige til at dræbe for at skjule sandheden, må de nu afkode en hemmelighed, der har ligget begravet i over 60 år – den anden verdenskrigs sidste store hemmelighed.

Jonathan Freedland, prisvindende journalist og nyhedsmand. Siden 1997 har han skrevet en ugentlig klumme i The Guardian og arbejdede forinden som avisens korrespondent i Washington. I næsten to årtier har han dækket konflikten i Mellemøsten, og i 2002 ledede han et tredages dialogmøde mellem israelere og palæstinensere sponsoreret af The Guardian. Deltagerne i dette møde indgik senere Geneveaftalen i 2003.

Ved BBC’s årlige ”What the Papers Say”-prisuddeling i 2002 blev Jonathan Freedland udnævnt til årets klummeskriver. Jentas har udgivet 5 titler af Freedland på dansk, De retfærdige mænd, Den tredje kvinde, Det sidste testamente, Dommens dag og Den udvalgte
Hans bøger er oversat til 30 sprog og ligger på bestsellerlisten. Han bor i London sammen med sin hustru og deres to børn.

Pressen skrev:

”… solid underholdning ...” * * * * -Børsen 

”Sam Bourne kobler fakta, næsten-fakta og fiktion til underholdende thriller.” -Politiken

”Det er eminent godt gjort … mine bedste anbefalinger…”  -litteratursiden.dk

”Solid thrillerunderholdning.” -Dansk BiblioteksCenter

”Det er en thriller der gør Sam Bourne til den værdige arvtager af Robert Ludlums titel som Thrillerens Mester.” –Krimi-Cirklen.dk

“En indviklet og spændende thriller med fin personskildring.” -KIWI magazine. 

”Det er et ganske godt plot Sam Bourne har sat op, og jeg må indrømme at jeg efter de første af hans bøger også havde forventet en god krimi ..”  * * *  -bogrummet.dk 

 ”… den var umulig at lægge fra sig.” -Søndag

Comments