Det sidste testamente - Jonathan Freedland

Det sidste testamente

By Jonathan Freedland

  • Release Date: 2012-06-01
  • Genre: Mysteries & Thrillers

Description

Det sidste testamente af Jonathan Freedland

Af forfatteren til bestseller: De retfærdige mænd, Den tredje kvinde, Dommens dag og Den udvalgte

Det sidste testamente er en nervepirrende religiøs-arkæologisk spændingsroman fra nutidens Jerusalem. 

En irakisk dreng stjæler en gammel lejrtavle fra Nationalmuseet i Bagdad, og denne genstand skal vise sig at blive startskuddet til en række yderst dramatiske begivenheder.

Netop som en historisk fredsaftale mellem Israel og Palæstina skal underskrives, bliver en formodet snigmorder skudt og dræbt. Forbavselsen bliver dog stor, for i hans hånd er der ingen pistol, men blot en blodplettet besked. 
I kølvandet på denne begivenhed følger en række tilsyneladende tilfældige hævndrab, som sætter en øjeblikkelig stopper for fredsforhandlingerne. Washington tilkalder derfor den berømte fredsmægler Maggie Costello. Maggie finder snart ud af, at mordene er alt andet end tilfældige, og at lejrtavlen indeholder oplysninger, som vil have afgørende betydning for fredsforhandlingerne i Mellemøsten.   

Truet fra alle sider af voldelige ekstremister kastes Costello ud i et mysterium med rødder i Biblens sidste uløste gåde. Løsningen på denne gåde kan enten sætte en endegyldig stopper for fjendtlighederne – eller antænde gnisten, der vil udløse den totale krig.

Jonathan Freedland er en prisvindende journalist og nyhedsmand. Siden 1997 har han skrevet en ugentlig klumme i The Guardian og arbejdede forinden som avisens korrespondent i Washington. I næsten to årtier har han dækket konflikten i Mellemøsten, og i 2002 ledede han et tredages dialogmøde mellem israelere og palæstinensere sponsoreret af The Guardian. Deltagerne i dette møde indgik senere Geneveaftalen i 2003.

Ved BBC’s årlige ”What the Papers Say”-prisuddeling i 2002 blev Jonathan Freedland udnævnt til årets klummeskriver. Jentas har udgivet 4 titler af Sam Bourne på dansk, De retfærdige mænd, Den tredje kvinde, Det sidste testamente, Dommens dag og Den udvalgte.

Hans bøger er oversat til 30 sprog og ligger på bestsellerlisten. Han bor i London sammen med sin hustru og deres to børn.

Pressen skrev:

”Bogen  er meget velegnet til at stille den tørst efter thrillers med religiøse konspirationsteorier, som Da Vinci Mysteriet har skabt.”  * * * *   -Børsen

”Hold da op for en roman. Den er så spændende, at jeg læste den i et stræk, den var umulig at lægge fra sig.” –Søndag

”Meget overbevisende.”  -Politiken 

”En vellykket spændingsroman.” –Dansk BiblioteksCenter

”Det er simpelthen en af årets bedste thrillers!”  -Krimi-Cirklen

”Sam Bournes anden roman anbefales hermed på det varmeste.” -litteratursiden.dk

”Den bedste thriller jeg har læst i årevis.” -Piers Morgan

* * * * -Magasinet Q

* * * * * -Nyhedsavisen

* * * *  -bogrummet.dk

Comments